Duurzame energie: zonne-energie voor bedrijven

19 juli 2017
 Categorieën: Energie, Blog

Delen

Particulieren en bedrijven maken steeds vaker gebruik van eigen opgewekte energie. Vaak is deze energie opgewekt door middel van zonnepanelen. Echter is er nog steeds een grote groep afnemers die nog stroom inkopen bij een energieleverancier. De kosten hiervoor zijn op de lange termijn hoger en kunnen (jaarlijks) flink fluctueren. Particulieren en bedrijven zijn altijd op zoek naar mogelijkheden om de kosten te verlagen. Zonne-energie voor bedrijven is één van de meest effectieve manieren om uw kosten blijvend te verlagen. In dit artikel zullen een aantal redenen aan bod komen waarom zonne-energie voor bedrijven voordelig is.  

Door de huidige technologische ontwikkelingen worden zonnepanelen steeds effectiever in het opwekken van energie. Door de toenemende vraag naar zonnepanelen komen er steeds meer aanbieders op de markt. De concurrentie tussen deze aanbieders en de technologische ontwikkelingen zorgen ervoor dat de prijs per paneel en de terugverdientijd steeds lager wordt. Op dit moment verdient een gemiddelde investering in zonne-energie voor bedrijven zichzelf in ongeveer vijf jaar terug. Door de verwachte verdere daling van de prijzen wordt de terugverdientijd steeds korter en het economisch steeds voordeliger om tot aanschaf over te gaan.   

Vanuit de overheid zijn er zowel voor particulieren als bedrijven subsidieregelingen voor de aanschaf van zonne-energie. Zo kunnen de kosten voor het plaatsen enorm worden verlaagd, doordat deze bijvoorbeeld aftrekbaar zijn. Ook kan het zijn dat u een vooraf vastgesteld bedrag ontvangt bij de aanschaf van zonnepanelen. Deze subsidies verkorten de terugverdientijd verder.   

Niet alle opgewekte stroom heeft u direct nodig. U kunt er dan voor kiezen om de stroom terug te leveren aan het net of om deze op te slaan. Het opslaan van stroom is op termijn voordeliger dan terug leveren. Op dit moment wordt de meterstand teruggedraaid als u stroom terug levert aan het net, dus uw vergoeding is 100 procent van de stroomprijs. De overheid heeft echter plannen om op termijn slechts een deel van de stroomprijs te betalen over de terug geleverde energie. Als deze plannen worden doorgevoerd kunt u op termijn mogelijk slechts 30 procent van de stroomprijs krijgen voor de terug geleverde stroom. Het opslaan van stroom is dan dus voordeliger.  

De laatste reden die hier genoemd wordt is de onafhankelijkheid. Door het opwekken van uw eigen stroom bent u niet meer afhankelijk van de prijzen in de markt. De energieprijs is constant in beweging waardoor ook uw kosten fluctueren. Door uw eigen energiecentrale op het dak bent u niet meer afhankelijk van de bewegingen in de markt en weet u vooraf met welke kosten u rekening moet houden. Dit geeft een zeker gevoel!

Gouden tip: kijk op De Solar Store voor een voordelig aanbod in duurzame zonne-energie.